Mérei Tamás webdesigner

Webdesign blog

{CSS} Webfejlesztőknek e-Book

Technológiák jönnek-mennek, de a felhasználói élmény és a jól használható weboldal alapja mai napig a helyesen megírt CSS. Ehhez nyújt segítséget ez a könyv, mely első sorban webfejlesztők és programozók számára készült, de bárkinek hasznos lehet, akit érdekel a weboldalépítés tudománya.

CSS változók

CSS változók használatával átláthatóbbá tehetjük a forráskódot. A megvalósításhoz a var() függvényt használjuk.

Photoshop tanfolyam

Ebből a 22 részből álló 5 és fél órás videóból megtanulhatod a Photoshop használatát az alapoktól.

Webdesign tanfolyam: HTML + CSS alapoktól a felső szintig

Ebből a 13 leckéből álló 7 órás videóból megtanulhatod a webdesigner szakma alapját, a HTML + CSS kódolást. Az anyagok ugyanúgy egymásra épülnek, mint a webdesign tanfolyamoknál.

Akadálymentes weboldalak

Tanácsok a fejlesztéshez.

CSS box-sizing

A box-sizing CSS3 tulajdonsággal tudjuk megadni, hogy az adott elem szélessége hogyan kerüljön kiszámításra.

CSS mértékegységek

Rengeteg mértékegység létezik a betű- és egyéb méretek megadására. Az abszolút egységek mérete nem függ a szülő elemtől, míg relatív megadás esetén a betű mérete valamelyik felette található elem betűméretétől függ.

Hírlevél készítési tanácsok

A hírlevél küldést, mint online marketing eszközt, ma már minden e-kereskedelemmel foglalkozó cég rendszeresen használja. Elenyésző viszont azok száma akik komolyabb időt fordítanak erre a témára. A legtöbb hírlevél rosszul szerkesztett, csúnya és mobileszközökön nehezen olvasható.

WordPress bővítmények

Gyakran felmerülő téma, hogy a WordPress tartalomkezelővel készített weboldalak nem jók. Akik ezt hangoztatják, a nem túl szakszerűen, bővítményekből összelegózott oldalakra céloznak ami abszolút jogos felvetés és maximálisan egyetértek vele.